Merlot uit Stellenbosch


  De 5 wijnen:

1. Radford Dale 2005

2. Meerlust 2004

3. Thelema, Merlot 2005

4. Zevenwacht 2004

5. Lushof 2004



2. Meerlust 2004

Mooi hout, gelikt, sap en fruit, complex, breed, mooi zacht en fris, goed merlot
Poot, tussen Euro 20,- en 30,-


Smaak:
   Kersen

Beste temperatuur om te serveren:
16-18ºC

Wijnsmaak: Breed

Wijngebied: Stellenbosch

Druivensoorten:
   Merlot

Deze wijn komt voor op deze Top 5:
Merlot uit Stellenbosch

Lamsbout met rode-wijnsaus

voor 6 à 8 personen

Ingrediënten:
• 1 kilo lamsbout
• 25 gram boter
• 2 eetlepels olijfolie
• 100 gram spekblokjes
• 1 grofgesneden ui
• 2 gehakte teentjes knoflook
• zout, peper
• 1/4 liter rode wijn
• 2 takjes tijm
• 1 laurierblaadje
• gehakte peterselie

Bereidingstijd:
ca. 50 min.

Moeilijkheidsgraad: (1-3): 1

Bereidingswijze:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter in een braadslede of ovenvaste pan.
Bak het vlees bruin. Voeg spek, ui en knoflook toe en bak kort mee. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de verwarmde wijn, tijm en laurier toe.
Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 40 minuten (hetelucht 35) gaar. Zet de oven na 5 minuten op 175ºC. Bedruip zo af en toe met braadvocht.
Verpak het vlees in folie en laat 5 minuten rusten. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Breng aan de kook en laat iets inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken. Schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover.
  Bij

  Merlot uit Stellenbosch:

BBQ-entrecôte met courgettecaponata

Gevulde parelhoen met merquez

Kipfilet met rozemarijn

Lamsbout met rode-wijnsaus

Tournedos met morieljes